Julkaistu: 16.6.2004
Ruoka Suomessa 22 prosenttia EU:n keskiarvoa kalliimpaa
Vuoden 2003 keväällä tehdyn ruoan, juoman ja tupakan hintavertailututkimuksen mukaan kuluttajahinnat ovat Suomessa yhä selvästi EU:n keskiarvon yläpuolella. Suomi ja Ruotsi ovat kuitenkin Pohjoismaista edullisimmat, kun taas Norja on edelleen koko Euroopan kallein maa: sen hintataso on 72 prosenttia EU-keskiarvoa korkeampi. Suomen kokonaishintataso on 30 prosenttia ja ruoan hintataso 22 prosenttia korkeampi kuin EU-maissa keskimäärin.
Ruoan, juoman ja tupakan hintatasoindeksi 2003, EU25=100
Lähde: Eurostat; Kansainvälinen hintavertailu, Tilastokeskus.
Lisätietoja: Harri Kananoja (09) 1734 3567,harri.kananoja@stat.fi , Tomi Liimatainen (09) 1734 3490
- Taulukot
-
Tietokantataulukot
Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina, tai lataa dataa käyttöösi.
Päivitetty 16.6.2004
Suomen virallinen tilasto (SVT):
Kansainvälinen hintavertailu [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-8379. 2003. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 27.12.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/kvhv/2003/kvhv_2003_2004-06-16_tie_001.html