Tämä sivu on arkistoitu.

5.4.2022 jälkeen julkaistut tiedot löydät uudistetulta sivustolta.

Siirry uudelle tilastosivulle

Julkaistu: 15.4.2005

Maatalouden tuottajahinnat laskivat 2,4 prosenttia helmikuussa 2005

Maatalouden tuottajahintaindeksi laski Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2005 helmikuussa 2,4 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Ilman turkistuotantoa tuottajahinnat laskivat 3,0 prosenttia.

Kasvituotoksen hinnat laskivat vuodessa 6,1 prosenttia. Kaikkien kasvituoteryhmien hinnat laskivat vuotta aiempaan verrattuna. Eläintuotoksen hinnat laskivat vuodessa 0,3 prosenttia ja ilman turkiksia eläintuotoksen hinnat laskivat 0,9 prosenttia. Eniten helmikuun indeksin laskuun vaikuttivat maidon ja viljojen alenevat hinnat. Viljan hinnat laskivat 10,1 prosenttia. Maidon hinta laski 5,6 prosenttia ja kananmunien 21,0 prosenttia. Naudanlihan hinta nousi kahdeksan ja sianlihan 15 prosenttia.

Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100 ja sen vuosi- ja kuukausimuutokset

Indeksi Helmikuu 2005* Muutos -%
1/2005 - 2/2005
Muutos -%
2/2004 - 2/2005
Kokonaisindeksi 100,7 1,0 -2,4
Kokonaisindeksi, pois lukien turkistuotanto 101,3 1,1 -3,0
Kasvituotos 107,8 2,4 -6,1
Eläintuotos 97,3 0,3 -0,3

* ennakollinen kunnes lihan ja maidon lopulliset lisä- ja jälkitilihinnat tiedossa

Lähde: Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100. Tilastokeskus

Lisätietoja: Pentti Wanhatalo (09) 1734 3466, Jenni Taskinen (09) 1734 3487, kui.tilastokeskus@tilastokeskus.fi

Taulukot

Tietokantataulukot

Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina, tai lataa dataa käyttöösi.

Liitetaulukot

Kuviot

Päivitetty 15.4.2005

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Maatalouden tuottajahintaindeksi [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-6529. 2. vuosineljännes 2005. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 28.12.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/mthi/2005/02/mthi_2005_02_2005-04-15_tie_001.html