Julkaistu: 15.4.2005
Maatalouden tuottajahinnat laskivat 2,4 prosenttia helmikuussa 2005
Maatalouden tuottajahintaindeksi laski Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2005 helmikuussa 2,4 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Ilman turkistuotantoa tuottajahinnat laskivat 3,0 prosenttia.
Kasvituotoksen hinnat laskivat vuodessa 6,1 prosenttia. Kaikkien kasvituoteryhmien hinnat laskivat vuotta aiempaan verrattuna. Eläintuotoksen hinnat laskivat vuodessa 0,3 prosenttia ja ilman turkiksia eläintuotoksen hinnat laskivat 0,9 prosenttia. Eniten helmikuun indeksin laskuun vaikuttivat maidon ja viljojen alenevat hinnat. Viljan hinnat laskivat 10,1 prosenttia. Maidon hinta laski 5,6 prosenttia ja kananmunien 21,0 prosenttia. Naudanlihan hinta nousi kahdeksan ja sianlihan 15 prosenttia.
Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100 ja sen vuosi- ja kuukausimuutokset
Indeksi | Helmikuu 2005* | Muutos -% 1/2005 - 2/2005 |
Muutos -% 2/2004 - 2/2005 |
Kokonaisindeksi | 100,7 | 1,0 | -2,4 |
Kokonaisindeksi, pois lukien turkistuotanto | 101,3 | 1,1 | -3,0 |
Kasvituotos | 107,8 | 2,4 | -6,1 |
Eläintuotos | 97,3 | 0,3 | -0,3 |
* ennakollinen kunnes lihan ja maidon lopulliset lisä- ja jälkitilihinnat tiedossa
Lähde: Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100. Tilastokeskus
Lisätietoja: Pentti Wanhatalo (09) 1734 3466, Jenni Taskinen (09) 1734 3487, kui.tilastokeskus@tilastokeskus.fi
- Taulukot
-
Tietokantataulukot
Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina, tai lataa dataa käyttöösi.
Liitetaulukot
- Kuviot
Päivitetty 15.4.2005
Suomen virallinen tilasto (SVT):
Maatalouden tuottajahintaindeksi [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-6529. 2. vuosineljännes 2005. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 28.12.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/mthi/2005/02/mthi_2005_02_2005-04-15_tie_001.html