Julkaistu: 14.11.2005
Maatalouden tuottajahinnat laskivat vuodessa 5,5 prosenttia
Maatalouden tuottajahintaindeksi laski Tilastokeskuksen mukaan 5,5 prosenttia vuoden 2004 syyskuusta vuoden 2005 syyskuuhun. Ilman turkistuotantoa tuottajahinnat laskivat 4,8 prosenttia.
Kokonaisindeksin laskuun vaikuttivat erityisesti maidon, perunan ja turkisnahkojen halpeneminen. Maidon hinta laski vuodessa 5,0 prosenttia ja ruokaperunan 34,6 prosenttia. Turkisnahkojen hinnat laskivat 12,5 prosenttia. Indeksin laskua hillitsivät naudan- ja sianlihan kallistuminen.
Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100 ja sen kuukausi- ja vuosimuutokset
Indeksi | Syyskuu 2005* | Muutos -% 8/2005 - 9/2005 |
Muutos -% 9/2004 - 9/2005 |
Kokonaisindeksi | 97,8 | -2,4 | -3,2 |
Kokonaisindeksi, pois lukien turkistuotanto | 99,3 | -1,1 | -4,8 |
Kasvituotos | 92,9 | -4,7 | -8,8 |
Eläintuotos | 100,2 | -1,4 | -4,0 |
* 2005 ennakollinen kunnes lihan ja maidon lopulliset lisä- ja jälkitilihinnat tiedossa. Vuoden 2004 tiedot lopullisia. |
Lähde: Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100. Tilastokeskus
Lisätietoja: Pentti Wanhatalo (09) 1734 3466, kui.tilastokeskus@tilastokeskus.fi
Vastaava tilastojohtaja: Kari Molnar
- Taulukot
-
Tietokantataulukot
Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina, tai lataa dataa käyttöösi.
Liitetaulukot
- Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100 (Excel) (14.11.2005)
- Kuviot
Päivitetty 14.11.2005
Suomen virallinen tilasto (SVT):
Maatalouden tuottajahintaindeksi [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-6529. 09 2005. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 28.12.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/mthi/2005/09/mthi_2005_09_2005-11-14_tie_001.html