Julkaistu: 12.12.2005
Maatalouden tuottajahinnat laskivat vuodessa 3,9 prosenttia
Maatalouden tuottajahintaindeksi laski Tilastokeskuksen mukaan 3,9 prosenttia vuoden 2004 lokakuusta vuoden 2005 lokakuuhun. Ilman turkistuotantoa tuottajahinnat laskivat 3,0 prosenttia.
Kasvituotoksen hintaindeksi laski vuodessa kahdeksan prosenttia ja eläintuotoksen lähes kaksi prosenttia. Kokonaisindeksin laskuun vaikuttivat erityisesti perunan, vihannesten ja puutarhatuotteiden sekä turkisnahkojen halpeneminen. Ruokaperunan hinta oli lokakuussa lähes kolmekymmentä prosenttia ja kananmunien yli kaksikymmentä prosenttia alempana kuin vuotta aiemmin. Turkisnahkojen hinnat laskivat 12,5 prosenttia. Indeksin laskua hillitsi naudanlihan kallistuminen 8,4 prosentilla.
Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100 ja sen kuukausi- ja vuosimuutokset
Indeksi | Lokakuu 2005* | Muutos -% 9/2005 - 10/2005 |
Muutos -% 10/2004 - 10/2005 |
Kokonaisindeksi | 97,8 | 0,0 | -3,9 |
Kokonaisindeksi, pois lukien turkistuotanto | 99,3 | 0,0 | -3,0 |
Kasvituotos | 93,5 | 0,7 | -8,0 |
Eläintuotos | 99,9 | -0,3 | -1,9 |
* 2005 ennakollinen kunnes lihan ja maidon lopulliset lisä- ja jälkitilihinnat tiedossa. Vuoden 2004 tiedot lopullisia. |
Lähde: Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100. Tilastokeskus
Lisätietoja: Pentti Wanhatalo (09) 1734 3466, kui.tilastokeskus@tilastokeskus.fi
Vastaava tilastojohtaja: Kari Molnar
- Taulukot
-
Tietokantataulukot
Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina, tai lataa dataa käyttöösi.
Liitetaulukot
- Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100 (Excel) (12.12.2005)
- Kuviot
Päivitetty 12.12.2005
Suomen virallinen tilasto (SVT):
Maatalouden tuottajahintaindeksi [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-6529. 10 2005. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 22.11.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/mthi/2005/10/mthi_2005_10_2005-12-12_tie_001.html