Julkaistu: 12.1.2006
Maatalouden tuottajahinnat laskivat vuodessa 4,2 prosenttia
Maatalouden tuottajahintaindeksi laski Tilastokeskuksen mukaan 4,2 prosenttia vuoden 2004 marraskuusta vuoden 2005 marraskuuhun. Ilman turkistuotantoa tuottajahinnat laskivat 3,4 prosenttia.
Kasvituotoksen hintaindeksi laski vuodessa yli yhdeksän prosenttia ja eläintuotoksen lähes kaksi prosenttia. Kokonaisindeksin laskuun vaikuttivat erityisesti perunan, vihannesten ja puutarhatuotteiden sekä turkisnahkojen halpeneminen. Ruokaperunan hinta oli marraskuussa yli kolmekymmentä prosenttia ja kananmunien lähes kaksikymmentä prosenttia alempana kuin vuotta aiemmin. Turkisnahkojen hinnat laskivat 12,5 prosenttia. Indeksin laskua hillitsi naudanlihan kallistuminen 7,9 prosentilla.
Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100 ja sen kuukausi- ja vuosimuutokset
Indeksi | Marraskuu 2005* | Muutos -% 10/2005 - 11/2005 |
Muutos -% 11/2004 - 11/2005 |
Kokonaisindeksi | 98,8 | 1,1 | -4,2 |
Kokonaisindeksi, pois lukien turkistuotanto | 100,5 | 1,2 | -3,4 |
Kasvituotos | 96,5 | 3,2 | -9,4 |
Eläintuotos | 100,0 | 0,1 | -1,6 |
* 2005 ennakollinen kunnes lihan ja maidon lopulliset lisä- ja jälkitilihinnat tiedossa. Vuoden 2004 tiedot lopullisia. |
Lähde: Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100. Tilastokeskus
Lisätietoja: Pentti Wanhatalo (09) 1734 3466, kui.tilastokeskus@tilastokeskus.fi
Vastaava tilastojohtaja: Kari Molnar
- Taulukot
-
Tietokantataulukot
Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina, tai lataa dataa käyttöösi.
Liitetaulukot
- Kuviot
Päivitetty 12.1.2006
Suomen virallinen tilasto (SVT):
Maatalouden tuottajahintaindeksi [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-6529. 11 2005. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 25.11.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/mthi/2005/11/mthi_2005_11_2006-01-12_tie_001.html